Henk Wisselink


Na technische vooropleidingen studeerde Henk Wisselink Electrotechniek aan de Technische Universiteit Twente. Zijn drang om met z'n leven "iets anders te doen" bracht hem er toe zich te specialiseren in de biomedische techniek, waarin hij afstudeerde op een onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Door vergelijking van modelsimulaties met geregistreerde tremoren (handbevingen) van Parkinson-patiënten werd de hypothese verworpen, dat deze tremoren veroorzaakt zouden kunnen worden door oscillaties in het perifere zenuwstelsel van de patiënt.

Gewapend met de biomedisch technische motivatie en de nodige electronica en software achtergrond werkte Henk als systeemanalist voor ziekenhuizen en vervolgens vele jaren bij Vitatron Medical BV, een producent van pacemakers en onderdeel van Medtronic, wereldwijd marktleider in o.a. cardiovasculaire medische technologie.
Henk ontwikkelde software voor pacemaker-testsystemen en beklom de managementladder als Groepsleider Software, Director Product Development en Director Operations. Hij ontwikkelde zijn management vaardigheden verder via diverse, ook internationale trainingen in R&D- en Produktie-management, kwaliteitsbeheersing en persoonlijke management technieken, coachte de groei van de ontwikkelingsafdeling van 30 naar 70 medewerkers en leidde een 120-man sterke produktie-afdeling door een ingrijpende herstructurering. Brede en gevariëerde verantwoordelijkheden, waarin "er nooit een dag is geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ging. Het geeft voldoening zieke mensen een verbetering in hun leven te kunnen bieden en daarbij ook te mogen constateren dat er nooit een patiënt serieuze problemen heeft ondervonden met een product dat onder mijn verantwoordelijkheid werd ontwikkeld of geproduceerd".

Na de uitbesteding van alle produktie activiteiten naar een buitenlandse vestiging van het moederbedrijf, koos Henk voor een zelfstandige positie als project/interim manager en heeft hij voor verschillende bedrijven opdrachten uitgevoerd.
Daarnaast is begin 2003 Richmond BV te Hengelo (O) overgenomen door Novitron. Richmond BV ontwikkelt en verkoopt geautomatiseerde elektronische systemen voor het besturen, meten en controleren (valideren) van technische processen en activiteiten. Henk voerde de algehele directie over Richmond BV tot 2019.
Verder beheert Henk de BAPS- en TgMed-software voor medicijnbereidingen in de ziekenhuisapotheek, welke pakketten in licentie worden geleverd via Richmond BV.

^ omhoog