Bijna dagelijks stellen markten nieuwe eisen aan innovatie, kwaliteit en flexibiliteit in specificaties en toepassingen. Traditionele producten worden uitgebreid met hoogwaardige elektronische besturingen; moderne producten verkrijgen meer gebruiksmogelijkheden door toepassing van (geÔntegreerde) computers en software. Compacte vormgeving en betrouwbaar produceren is mogelijk met behulp van een nauwkeurig mechanisch ontwerp en een doordachte produktielogistiek.
Complexe ontwikkelingen die zich kenmerken door een veelheid van technologieŽn en samenwerkings-verbanden van co-makers, leveranciers en klanten.

Een productontwikkelingsproces vereist dan ook steeds meer management talent om al die verscheidenheid aan eigen en externe disciplines aaneen te smeden binnen altijd limiterende randvoorwaarden. Innovatieve oplossingen om de groeiende complexiteit te bundelen in steeds kortere time-to-market bepalen de concurrentiekracht om een vooraanstaande plaats in de markt te verkrijgen en die verder uit te bouwen.

Vrijwel elke industrie voelt die druk om versnellende technologische uitdagingen en veranderingen aan te gaan. Simpelweg hiervoor meer geld investeren kan niet de enige strategie zijn, want meer is nooit genoeg. De oplossing kan beter gezocht worden in het anders en effectiever inzetten van financiŽle en menselijke middelen.

  Dus al lijkt de knoop nog zo verward: er is geen probleem zo groot, of er is wel een oplossing voor te vinden. Beschikbare technologie en kennis samengebracht met de juiste wil om te slagen kan unieke oplossingen genereren. En een open communicatie om te streven naar een win-win situatie voor alle betrokkenen zet ideeŽn om in plannen, die voor u en uw klanten uiteindelijk het probleem oplossen.
Van de uitvoerders van het werk zal motivatie en volharding verlangd worden om het tot een succes te maken; van het management een voorbeeldfunctie en continue aandacht voor voortgang en rapportage en indien nodig een strenge maar billijke bijsturing.

^ omhoog